Att skapa sin dag, sin vecka, sin månad och år till ett levande liv

Kategori: Allmänt, Psykologi, Relationer | 0

En liten reflektion kring ett hjälpmedel som många har så ambivalenta känslor till nämligen KALENDERN. En del känner sig helt styrda av den- Kastar förhatliga blickar på den, och vill helst glömma att den finns. Vill leva livet fritt och utan att behöva krypa in i detta schema och dessa inrutade aktiviteter. Varför? Jo, säger jag för att den är inte deras kalender. Den rymmer så många måsten och för lite av det som är viktigt och meningsfullt för just dig.

Jag brukar rekommendera att man skall lägga in sina viktiga saker först. De möten man vill skapa. Bygga strukturer kring träning, kring relationer och då tänker jag inte bara på möten med ens partner utan överhuvudtaget viktiga relationer. Kompisar, släktingar, barnen etc. Hur ofta och hur mycket av din tid vill du att de skall få?

Givetvis med fler åtaganden så krymper utrymmet för många möten i en kort och begränsad tid. Mitt tips: sträck ut tiden och över en längre tid säkerställ att du får dina viktiga möten. Där har vi vår tid.

Fundera dessutom över. vad skulle du vilja göra med de olika personerna. Hitta det som är ert kitt och ge det näring.  Har du tänkt igenom lite kring detta, så är det som sökerljuset öppnas kring just , vad skulle ni kunna göra.

Kalendern  – om den har säkrat hem dina viktiga önskningar – kan bli din viktigaste vän, som säkerställer att du lever ditt liv med den kvalité och det innehåll, som du mår gott i. Så vad fylla din i? Vilka vanor är goda vanor och som behöver få en prioriterad plats?

Vilka möten , vilka aktiviteter behöver sin plats? Vilka skulle du helt enkelt helst inte längre ägna dig åt?

Värt att tänka på. Det är ditt liv du skapar.