Ett gott slut och ett Gott Nytt År

Kategori: Psykologi, Relationer | 0

När något går mot sitt slut

2013-12-29 11:54

Gott slut och ett Gott Nytt År.  Det är inte mer än ett par dagar kvar på år 2013. Tidigare var det  väl sent så här dags för att köpa ny kalender och fylla i nya händelser och nya kontakter. Ibland var kalendrarna helt enkelt slut.

Tänk vilken liten revolution som kom, när bl a Time Management lanserade kalender med löstagbart adressregister, och man därmed inte längre behövde skriva in kontakter på nytt i nya kalendern. Ja, herregud vilken utveckling som har skett på – i människans historia – väldigt kort tid.

Det som är i mina tankar nu handlar mest om att göra bokslut. Att utvärdera, att sätta en punkt och öppna en ny dörr. Livet är på allvar. Det är viktigt, och viktigt att inte slarva bort det. Så tänker jag, och jag vet, att det gör inte alla. Det finns absolut många som istället har ett närmande till livet, som liksom är mer.. jamen , lev på så länge det varar, och häng inte läpp.

Är du en av dem som har följt serien DÖDEN,DÖDEN,DÖDEN?  Jag har gjort det. Det är en så levande och närgången serie om just döden. Att orka leva med perspektivet att vi både skall klara att öppna famnen för varandra, att låta någon ha en stor betydelse, att låta livet bli viktigt, att vara rädd om de livets mötesplatser vi får tillsammans  och samtidigt också på något sätt klara av att veta, det finns också en bortre gräns. En dag när vi helt enkelt skall säga adjö på riktigt allvar. Eller som någon i program serien sa, döden kommer som ett hinder emellan, men kärleken och minnena finns kvar.

Ja, det blev djupa reflektioner inför ett årslut.

Vad har år 2013 inneburit för dig, för mig? Upplevelser och erfarenheter som är av ny sort. Det finns många saker jag tänker på. Bl a en ny liten Wilhelmina som kommit till världen och som jag fått lite lära känna. Många saker jag drömt om som faktiskt blivit förverkligade och min nya bärande tanke är … med lätthet förverkligar jag nu mina drömmar. Den känns så härlig. Det är som om ett gäng ”änglar” finns runtikring mig med massor av fyllda ballonger, som liksom bär mig igenom mina önskningar.

Prestationer som tagit mig längre än tidigare, som jag nästan inte förstår, vare sig varför jag fick för mig eller att jag genomförde inkl all förberedelse. Det skapade sig liksom genom hela projektet och processen. Att vara med och cykla till Herbalifes Extra Vaganza i Köln. Vilken känsla och vad många härliga underbara cykelturer på vägen. Med vänner i olika tappningar och med mig själv. Det är en stark lyckokänsla i det. Och absolut nya äventyr. Cykling i Åbo skärgård, på Gotland. t/r till Väddö och min syster. Runtikring i min hembygd Vänersborg. Återseende av gamla platser fyllda med minnen. Vilken glädje!

Lyckligt år? Det finns absolut utmaningar också i mitt liv. Situationer där det inte finns någon Quick Fix, där jag är ställd och hänvisad till att vilja våga tro: det finns en väg igenom detta, om än jag inte vet hur.

Inför Nyårsafton skall jag måla en bild av 2014. Vad verkligen önskar jag mig djupt i mitt hjärta? Hälsan i behåll och utvecklad. Absolut. Kvalitetstid i och med mina viktiga relationer. Jag kommer att sätta in mötena i min kalender på olika sätt med olika personer. Nya spännande möten också.  Ett år framöver som jag känner är kvalité i och som jag inte slarvar bort.

Så ett Gott Slut och ett Gott Nytt År.